Mėnesienos martinis
Martini moonlight
Apelsinų skonio degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
DegtinėVynas
ĮRANKIAI:
PlaktuvasBaro koštuvas
Gremžtukas
Matuoklis
TAURĖ:
Martinio taurė
SUDĖTIS:
- Apelsinų skonio degtinė
- 45 ml
- Raudonas vynas
- 30 ml
- Gervuogių piure
- 30 ml
- Citrinų sultys
- 15 ml
- Cukraus sirupas
- 8 ml
- Ledo kubeliai
- pagal skonį
- Apelsino žievelė
- 1 vnt.
- Gervuogė
- 1 vnt.
PARUOŠIMAS:
- Cukraus sirupui pagaminti, sumaišykite 125 ml vandens 125 g cukraus, virkite tol, kol cukrus ištirps. Atšaldykit sirupą ir laikykit šaldytuve.
- Į plaktuvą sudėkite visus ingridientus, išskyrus gervuogę ir apelsino žievelę.
- Energingai plakite, kol plaktuvo sienelės pradės rasoti nuo šalčio.
- Nukoškite gėrimą į martinio taurę.
- Kokteilį puoškite gervuoge ir apelsino žievele.