Klasikinis Kir

Klasikinis Kir

Classic kir

Baltas vynas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Likeris
Vynas
ĮRANKIAI:
Matuoklis
TAURĖ:
Baltojo vyno taurė
KILMĖS ŠALIS:
Prancūzija

SUDĖTIS:

Juodųjų serbentų likeris
15 ml
Baltas vynas
105 ml

PARUOŠIMAS:

  1. Į baltojo vyno taurę supilkite juodųjų serbentų likerį ir tinkamai atšaldytą baltą vyną.

PATARIMAS / INFO

Baltą vyną galite pakeisti šampanu, tuomet galėsite mėgautis Karališkuoju Kir (Kir Royal). Taip pat vietoje baltojo vyno galite pilti raudoną, tuomet skanausite Komunarą (Communard).

Kokteilis Kir pirmą kartą buvo sumaišytas Dižone 1904m. Jį sukūrė Cafe Georges padavėjas Faivre, panaudodamas tenykščius ingridientus - baltą vyną bei juodųjų serbentų likerį. Faivre kokteilį pavadino White Cassis ( pranc. cassis - juodieji serbentai), tačiau 1951m. Canon Felix Kir garbei, kuris buvo miestelio majoras ir ypatingai mėgo šį gėrimą, kokteilio pavadinimas buvo pakeistas.

Classic Kir tapo oficialiu gėrimu valdžios organuose ir tapo populiarus dėl išskirtinio vyno panaudojimo.