Klasikinis Kir
Classic kir
Baltas vynas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
LikerisVynas
ĮRANKIAI:
MatuoklisTAURĖ:
Baltojo vyno taurė
KILMĖS ŠALIS:
Prancūzija
SUDĖTIS:
- Juodųjų serbentų likeris
- 15 ml
- Baltas vynas
- 105 ml
PARUOŠIMAS:
- Į baltojo vyno taurę supilkite juodųjų serbentų likerį ir tinkamai atšaldytą baltą vyną.
PATARIMAS / INFO
Baltą vyną galite pakeisti šampanu, tuomet galėsite mėgautis Karališkuoju Kir (Kir Royal). Taip pat vietoje baltojo vyno galite pilti raudoną, tuomet skanausite Komunarą (Communard).
Kokteilis Kir pirmą kartą buvo sumaišytas Dižone 1904m. Jį sukūrė Cafe Georges padavėjas Faivre, panaudodamas tenykščius ingridientus - baltą vyną bei juodųjų serbentų likerį. Faivre kokteilį pavadino White Cassis ( pranc. cassis - juodieji serbentai), tačiau 1951m. Canon Felix Kir garbei, kuris buvo miestelio majoras ir ypatingai mėgo šį gėrimą, kokteilio pavadinimas buvo pakeistas.
Classic Kir tapo oficialiu gėrimu valdžios organuose ir tapo populiarus dėl išskirtinio vyno panaudojimo.