Karšta širdis

Karšta širdis

Joli coeur

Baltas vynas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Degtinė
Vynas
ĮRANKIAI:
Plaktuvas
Baro koštuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Martinio taurė

SUDĖTIS:

Baltas vynas
60 ml
Degtinė
30 ml
Šeivamedžių sirupas
25 ml
Šviežios citrinų sultys
8 ml
Ledo kubeliai
pagal skonį
Žalios vynuogės
5 vnt.

PARUOŠIMAS:

  1. Į plaktuvą sudėkite visus ingridientus.
  2. Energingai plakite nuo 8 iki 10 sekundžių.
  3. Nukoškite gautą gėrimą į martinio taurę.
  4. Papuoškite kokteilį žaliomis vynuogėmis, pervertomis smeigtuku.

PATARIMAS / INFO

Šeivamedžių sirupo (Elderflower syrup) gaminimas yra išties nesudėtingas. Reikėtų užvirinti 180 ml vandens, tuomet verdantį vandenį pilkite į dubenį, kuriame yra 500g cukraus, 5-ios šeivamedžio gėlių puokštės, supjaustyta citrinos pusė ir arbatinis šaukštelis laimo sulčių. Išmaišykite mišinį ir laikykite vėsioje vietoje keturias dienas. Kiekvieną dieną reikėtų bent kartą pamaišyti mišinį. Po keturių dienų nukoškite sirupą per sietelį į sandarų butelį ir laikykite šaltai.