Belinis
Bellini
Putojantis vynas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Putojantis vynasĮRANKIAI:
Baro šaukštasMatuoklis
Elektrinis maišytuvas
TAURĖ:
Tulpės formos taurė
KILMĖS ŠALIS:
Italija
SUDĖTIS:
- Persikas
- 1 vnt.
- Putojantis vynas
- 90 ml
PARUOŠIMAS:
- Nulupkite persiką.
- Perpjaukite persiką pusiau ir pašalinkite kauliuką.
- Elektriniu maišytuvu sutrinkite vaisių į piure.
- 45 ml persikų piurė idėkite į tulpės formos taurę.
- Ant viršaus lėtai pilkite putojantį vyną.
- Gautą mišinį gerai išmaišykite baro šaukštu.
PATARIMAS / INFO
„Bellinis“ pirmą kartą buvo sumaišytas 1948 m. „Harry“ bare, Venecijoje. Savininko sūnus, Arrigo Cipriani, pavadino gėrimą renesanso dailininko, Giovanni Bellini, garbei dėl šio gėrimo rožinės-oranžinės spalvos, kurias buvo galima pastebėti jo darbuose.