Sulčiaspaudė

Įvairių kokteilių vienas iš ingradientų yra citrusinių vaisių sultys. Citrusinių vaisių sulčiaspaudės, skirtos citrusiniams vaisiams (citrinoms, apelsinams, greipfrutams bei kitiems) spausti.  Kone pats didžiausias šio tipo sulčiaspaudžių trūkumas, kad spaudžiant sultis tenka naudoti fizinę jėgą ir sugaišti nemažai laiko. Darbą gerokai palengvina kai kuriuose modeliuose įmontuota speciali rankenėlė vaisiui prispausti. Nors buitinės sulčiaspaudės yra pasiekusios gana aukštą technologinį lygį, pačios paprasčiausios konstrukcijos citrusinių vaisių spaudyklės populiarumu nė kiek nenusileidžia pačioms pažangiausioms. Norint išspausti stiklinę sulčių , teks ‚ paaukoti „3-4 apelsinus arba , norint gauti 200ml sulčių, prireiks 500g pasirinktų citrusinių vaisių. Primename, kad namuose sviežiai spaustų sulčių ilgai laikyti negalima, reikia vartoti iš karto išspaudus.