Persikinis portveinas
Peaches and port
Baltasis portveinas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
PortveinasBrendis
ĮRANKIAI:
PlaktuvasGrūstuvėlis
Baro koštuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Brendžio taurė
SUDĖTIS:
- Baltasis portveinas
- 30 ml
- Brendis
- 30 ml
- Citrinos skiltelės sultys
- 1 vnt.
- Cukraus sirupas
- 8 ml
- Šalavijo lapelis
- 3 vnt.
- Persikas
- 1/2 vnt.
- Ledo kubeliai
- pagal skonį
PARUOŠIMAS:
- Cukraus sirupui pagaminti, sumaišykite 125 ml vandens 125 g cukraus, virkite tol, kol cukrus ištirps. Atšaldykit sirupą ir laikykit šaldytuve.
- Plaktuve sutrinkite du šalavijo lapelius ir persiką grūstuvėliu.
- Įberkite ledo kubelių, supilkite likusius ingridientus.
- Energingai plakite keletą sekundžių.
- Nukokškite gautą gėrimą į taurę.
- Papuoškite šalavijo lapeliu, pervertu smeigtuku.