Persikinis portveinas

Persikinis portveinas

Peaches and port

Baltasis portveinas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Portveinas
Brendis
ĮRANKIAI:
Plaktuvas
Grūstuvėlis
Baro koštuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Brendžio taurė

SUDĖTIS:

Baltasis portveinas
30 ml
Brendis
30 ml
Citrinos skiltelės sultys
1 vnt.
Cukraus sirupas
8 ml
Šalavijo lapelis
3 vnt.
Persikas
1/2 vnt.
Ledo kubeliai
pagal skonį

PARUOŠIMAS:

  1. Cukraus sirupui pagaminti, sumaišykite 125 ml vandens 125 g cukraus, virkite tol, kol cukrus ištirps. Atšaldykit sirupą ir laikykit šaldytuve.
  2. Plaktuve sutrinkite du šalavijo lapelius ir persiką grūstuvėliu.
  3. Įberkite ledo kubelių, supilkite likusius ingridientus.
  4. Energingai plakite keletą sekundžių.
  5. Nukokškite gautą gėrimą į taurę.
  6. Papuoškite šalavijo lapeliu, pervertu smeigtuku.