Paryžiaus mada
Parisian trend
Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
DegtinėLikeris
ĮRANKIAI:
PlaktuvasBaro koštuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Martinio taurė
SUDĖTIS:
- Degtinė
- 45 ml
- Citrusinių vaisių likeris
- 15 ml
- Apelsinų-mangų sultys
- 30 ml
- Citrinų sultys
- 15 ml
- Cukraus sirupas
- 8 ml
- Sodos vanduo
- pagal skonį
- Ledo kubeliai
- pagal skonį
- Apelsino žievelė
- pagal skonį
PARUOŠIMAS:
- Cukraus sirupui pagaminti, sumaišykite 125 ml vandens 125 g cukraus, virkite tol, kol cukrus ištirps. Atšaldykit sirupą ir laikykit šaldytuve.
- Į plaktuvą su ledukais supilkite visus ingridientus, išskyrus sodos vandenį ir apelsino žievelę.
- Energingai plakite nuo 8 iki 10 sekundžių.
- Nukoškite gautą gėrimą į martinio taurę.
- Užpilkite sodos vandeniu.
- Kokteilį puoškite apelsino žievele, suraityta ant smeigtuko.
PATARIMAS / INFO
Norėdami gražiai papuošti šį kokteilį, apelsino žievelei atskirti naudokite ne gremžtuką, o peilį. Tuomet žievelė bus platesnė, galėsite ją gražiai suraityti.