Meilės burbuliukai
Love bubbles
Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
DegtinėŠampanas
ĮRANKIAI:
PlaktuvasBaro koštuvas
Sietelis
Matuoklis
Grūstuvėlis
TAURĖ:
Šampano taurė
SUDĖTIS:
- Degtinė
- 30 ml
- Rožinis šampanas
- pagal skonį
- Imbierų sirupas
- 15 ml
- Mėtos lapelis
- 4 vnt.
- Braškių piure
- 2 arbat. šaukštel.
- Ledo kubeliai
- pagal skonį
- Braškė
- 1 vnt.
PARUOŠIMAS:
- Imbierų sirupui pagaminti reikės 125 ml vandens, 125 ml cukraus ir 2 arbat. šaukštel. trinto imbiero virti tol, kol ištirps cukrus. Vėliau ant silpnos ugnies virkite dar 10 minučių. Atšaldykit. Nukoškit. Šaldytuve sirupas gali būti laikomas iki savaitės.
- Braškių piure ir mėtos lapelius sudėkite į plaktuvą.
- Įpilkite imbierų sirupo.
- Sutrinkite viską grūstuvėliu.
- Supilkite degtinę ir suberkite ledukus.
- Energingai plakite nuo 8 iki 10 sekundžių.
- Nukoškite gautą gėrimą į šampano taurę, naudodami baro koštuvą ir sietelį.
- Užpilkite šampanu.
- Kokteilį puoškite braške.
PATARIMAS / INFO
Šampaną galite pakeisti rožiniu putojančiu vynu.