Meilės burbuliukai

Meilės burbuliukai

Love bubbles

Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Degtinė
Šampanas
ĮRANKIAI:
Plaktuvas
Baro koštuvas
Sietelis
Matuoklis
Grūstuvėlis
TAURĖ:
Šampano taurė

SUDĖTIS:

Degtinė
30 ml
Rožinis šampanas
pagal skonį
Imbierų sirupas
15 ml
Mėtos lapelis
4 vnt.
Braškių piure
2 arbat. šaukštel.
Ledo kubeliai
pagal skonį
Braškė
1 vnt.

PARUOŠIMAS:

  1. Imbierų sirupui pagaminti reikės 125 ml vandens, 125 ml cukraus ir 2 arbat. šaukštel. trinto imbiero virti tol, kol ištirps cukrus. Vėliau ant silpnos ugnies virkite dar 10 minučių. Atšaldykit. Nukoškit. Šaldytuve sirupas gali būti laikomas iki savaitės.
  2. Braškių piure ir mėtos lapelius sudėkite į plaktuvą.
  3. Įpilkite imbierų sirupo.
  4. Sutrinkite viską grūstuvėliu.
  5. Supilkite degtinę ir suberkite ledukus.
  6. Energingai plakite nuo 8 iki 10 sekundžių.
  7. Nukoškite gautą gėrimą į šampano taurę, naudodami baro koštuvą ir sietelį.
  8. Užpilkite šampanu.
  9. Kokteilį puoškite braške.

PATARIMAS / INFO

Šampaną galite pakeisti rožiniu putojančiu vynu.