Maskvos hibridas
Moscow mule
Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
AlusDegtinė
ĮRANKIAI:
Baro šaukštasMatuoklis
TAURĖ:
Highball stiklinė
KILMĖS ŠALIS:
JAV
SUDĖTIS:
- Degtinė
- 45 ml
- Laimo sultys
- 8 ml
- Angostura
- 2 lašai
- Imbierinis alus
- 120 ml
- Laimo griežinėlis
- pagal skonį
- Citrinos griežinėlis
- pagal skonį
- Ledo kubeliai
- pagal skonį
PARUOŠIMAS:
- Į highball stiklinę subėrę ledukus, supilkite degtinę, laimo sultis ir angosturą.
- Užpilkite imbieriniu alumi.
- Maišykite nuo 8 iki 10 sekundžių.
- Į stiklinę įdėkite laimo ir citrinos griežinėlių.
PATARIMAS / INFO
Jei pageidaujate, imbierinį alų galite pakeisti imbieriniu gaiviuoju gėrimu.
1939 m. daugumai amerikiečių degtinė buvo nepažįstama. Džonas Martinas (John Martin), tuometinis Smirnoff ženklo savininkas, turėjo seniai pažįstamą draugą Džeką Morganą (Jack Morgan), kuris dirbo Los Andžele, mėgindamas amerikiečius supažindinti su anglišku imbierinio gėrimo skoniu. Abiem sekėsi sunkokai, bet sprendimą pavyko rasti drauge. Jie imbierinį gaivųjį gėrimą sumaišė su degtine ir laimo sultimis, pavadinę kokteilį Moscow Mule, tačiau kaip pats Martinas sakė, pavadinimas daug nereiškia, jis tiesiog skambėjo intriguojančiai.