Kiaušininis kokteilis
Eggnog
Tamsusis romas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
BrendisRomas
ĮRANKIAI:
Elektrinis maišytuvasMatuoklis
TAURĖ:
Airiškos kavos taurė
SUDĖTIS:
- Tamsusis romas
- 30 ml
- Brendis
- 15 ml
- Kiaušinio trynys
- 1 vnt.
- Medus
- 2 arbat. šaukštel.
- Pienas
- 120 ml
- Cinamonas ar muskatas
- pagal skonį
PARUOŠIMAS:
- Į elektrinio maišytuvo indą supilkite romą, brendį, kaiušinio trynį ir medų.
- Maišykite iki vientisos masės.
- Užvirinkite pieną.
- Gautą mišinį ir pieną supilkite į kavos taurę.
- Papuoškite žiupsneliu muskato ar cinamono pasirinktinai.
- Galite tiekti karštą, šiltą ar atšaldytą.
PATARIMAS / INFO
1930 metais Europoje Eggnog buvo maišomas kasmet žiemos metu, ypatingai per šv. Kalėdas. Receptas kiek skyrėsi, nes tuomet nebuvo pilamas romas. Amerikiečiai pirmieji išbandė patobulinti kokteilį įpildami romo, kuris tuo metu vadinosi grogu (grog), nuo tada kokteilis ir buvo pavadintas Eggnog.