Kaipiroska
Caipiroska
Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
DegtinėĮRANKIAI:
Baro šaukštasGrūstuvėlis
Ledo malūnėlis
Matuoklis
TAURĖ:
Senovinė stiklinė
KILMĖS ŠALIS:
Brazilija
SUDĖTIS:
- Degtinė
- 45 ml
- Laimo vaisius
- 1/2 vnt.
- Cukrus
- 1 valg. šaukšt.
- Smulkintas ledas
- pagal skonį
PARUOŠIMAS:
- Laimo vaisiaus ketvirčius ir cukrų sudėkite į senovinę stiklinę ir sutrinkite grūstuvėliu.
- Suberkite smulkintą ledą.
- Užpilkite degtine.
- Gautą mišinį gerai išmaišykite baro šaukštu.
PATARIMAS / INFO
Kaipiroska (Caipiroska) - kokteilis ruošiamas braziliškosios Kaipirinjos (Brazilian Caipirinha) pagrindu, tik vietoje įprastos kačasos (Cachaça yra braziliška degtinė, varoma iš cukranendrių) yra naudojama degtinė. Šis gėrimas yra labai populiariaus Brazilijoje ir Urugvajuje, taip pat kartais vadinamas kaip Caipivodka.