Kaipiroska

Kaipiroska

Caipiroska

Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Degtinė
ĮRANKIAI:
Baro šaukštas
Grūstuvėlis
Ledo malūnėlis
Matuoklis
TAURĖ:
Senovinė stiklinė
KILMĖS ŠALIS:
Brazilija

SUDĖTIS:

Degtinė
45 ml
Laimo vaisius
1/2 vnt.
Cukrus
1 valg. šaukšt.
Smulkintas ledas
pagal skonį

PARUOŠIMAS:

  1. Laimo vaisiaus ketvirčius ir cukrų sudėkite į senovinę stiklinę ir sutrinkite grūstuvėliu.
  2. Suberkite smulkintą ledą.
  3. Užpilkite degtine.
  4. Gautą mišinį gerai išmaišykite baro šaukštu.

PATARIMAS / INFO

Kaipiroska (Caipiroska) - kokteilis ruošiamas braziliškosios Kaipirinjos (Brazilian Caipirinha) pagrindu, tik vietoje įprastos kačasos (Cachaça yra braziliška degtinė, varoma iš cukranendrių) yra naudojama degtinė. Šis gėrimas yra labai populiariaus Brazilijoje ir Urugvajuje, taip pat kartais vadinamas kaip Caipivodka.