Bazilikas Džėjus

Bazilikas Džėjus

Basil Jay

Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Degtinė
Likeris
ĮRANKIAI:
Matuoklis
Plaktuvas
Baro koštuvas
TAURĖ:
Martinio taurė

SUDĖTIS:

Degtinė
45 ml
Aviečių likeris
15 ml
Cukranendrių sirupas
10 ml
Laimo sultys
10 ml
Ledo kubeliai
pagal skonį
Baziliko lapelis
5 vnt.
Avietė
9 vnt.
Šviežias žaliasis pipiras
1 vnt.

PARUOŠIMAS:

  1. Į plaktuvą sudėkite 4 baziliko lapelius, 8 avietes, pilkite cukranendrių sirupą ir laimo vaisių sultis.
  2. Lengvai viską sutrinkite naudodamiesi grūstuvėliu.
  3. Supilkite degtinę, aviečių likerį ir suberkite ledo kubelius.
  4. Keletą sekundžių energingai plakite.
  5. Gautą mišinį nukoškite į martinio taurę, naudodami baro koštuvą.
  6. Kokteilį pabarstykite kruopščiai smulkintu pipiru, papuoškite aviete, perverta smeigtuku ir baziliko lapeliu.