Audra
Gimlet
Sausas vermutas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
DžinasĮRANKIAI:
MatuoklisBaro šaukštas
Maišymo taurė
Baro koštuvas
TAURĖ:
Martinio taurė
SUDĖTIS:
- Sausas džinas
- 60 ml
- Citrinų sultys
- 30 ml
- Cukrus
- 1/2 arbat. šaukštel.
- Ledo kubeliai
- pagal skonį
- Laimo skiltelė
- 1 vnt.
PARUOŠIMAS:
- Į maišymo stiklinę sudėkite visus ingridientus.
- Gerai išmaišykite, naudodami baro šaukštą.
- Nukoškite gautą gėrimą į taurę.
- Puoškite kokteilį laimo skiltele.
PATARIMAS / INFO
Didžiosios Britanijos karinio jūrų laivyno narys Dr. Thomas Desmond Gimlette laimo sultys ir džiną sumaišė kartu, kad paskanintų vitamino C vartojimą jūrų pėstininkams. Šis kokteilis buvo pavadintas jo garbei "Gimlet".