Grogo taurė
Taurė naudojama karštųjų gėrimų su romu ar kitais stipriaisiais gėrimais pateikimui.
PATARIMAS / INFO
Grogas (grog) - maišytasis gėrimas, kuris daromas iš romo, citrinų sulčių, cukraus ir karšto vandens. Visada galioja taisyklė: reikia įberti cukraus, galima įpilti vandens, privaloma įpilti romo. Romą taip pat galima pakeisti araku, vinjaku arba viskiu. Grogas gerai sušildo, todėl labai mėgstamas jūreivių. Grogas patiekiamas storo stiklo pašildytose stiklinėse arba puodukuose su šaukšteliu. Dažnai grogas painiojamas su glintveinu (karštu vynu), nors pats pavadinimas sako, kad pastarajame gėrime yra vyno. Jau XVII a. daugumos Europos šalių gyventojai mokėjo šildyti truputį praskiestą vyną, pridėdami vaisių ir prieskonių. Šį gėrimą itin mėgo skandinavai – ne veltui iki šiol karštas vynas yra būtinas Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių gėrimas.