Brendžio taurė
Brendžio taurė - siaurėjanti į viršų. Iš vynuogių vyno pagamintas brendis paprastai geriamas grynas, vėsaus kambario temperatūros (apie 16 °C), iš tulpės formos taurės, kuri pašildoma ją apimant delnu. Brendžio gėrimo tradicijose – naujovė. Niekur nepamatysite prancūzų, brendį ar konjaką geriančių iš mums įprastos formos taurės. Jie renkasi elegantiškas, mažas, viršuje platesnes tulpės formos taureles. Ekspertai teigia, kad tokia taurelė labiau tinka brendžiui ragauti, nes aromatas iš jos išsiskiria palaipsniui. O iš pūstos taurės aromatas plūsteli staiga, todėl jį nustelbia alkoholis. Tulpės formos taurė turi privalumą – iš gėrimo išgaruoja tai, kas nereikalinga, ir lieka tikrasis skonis bei aromatas.
Brendžio ragavimo procesas turi keletą subtilybių. Vos pakėlus taurę, pirmiausia pajuntamas aromato dvelktelėjimas, primenantis gėles, vynuoges, vanilę. Vėliau galima pajusti cinamoną, džiovintus vaisius, šokoladą. Brendžio negalima pripilti sklidinos taurės, pakanka maždaug 40 ml. Jo nereikia nei šildyti, nei šaldyti – gurkšnoti tiesiog kambario temperatūros. Brendžio (konjako) taurės talpos 150-250-400 ml.