Paryžiaus mada

Paryžiaus mada

Parisian trend

Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Degtinė
Likeris
ĮRANKIAI:
Plaktuvas
Baro koštuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Martinio taurė

SUDĖTIS:

Degtinė
45 ml
Citrusinių vaisių likeris
15 ml
Apelsinų-mangų sultys
30 ml
Citrinų sultys
15 ml
Cukraus sirupas
8 ml
Sodos vanduo
pagal skonį
Ledo kubeliai
pagal skonį
Apelsino žievelė
pagal skonį

PARUOŠIMAS:

  1. Cukraus sirupui pagaminti, sumaišykite 125 ml vandens 125 g cukraus, virkite tol, kol cukrus ištirps. Atšaldykit sirupą ir laikykit šaldytuve.
  2. Į plaktuvą su ledukais supilkite visus ingridientus, išskyrus sodos vandenį ir apelsino žievelę.
  3. Energingai plakite nuo 8 iki 10 sekundžių.
  4. Nukoškite gautą gėrimą į martinio taurę.
  5. Užpilkite sodos vandeniu.
  6. Kokteilį puoškite apelsino žievele, suraityta ant smeigtuko.

PATARIMAS / INFO

Norėdami gražiai papuošti šį kokteilį, apelsino žievelei atskirti naudokite ne gremžtuką, o peilį. Tuomet žievelė bus platesnė, galėsite ją gražiai suraityti.