Mėnesienos martinis

Mėnesienos martinis

Martini moonlight

Apelsinų skonio degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Degtinė
Vynas
ĮRANKIAI:
Plaktuvas
Baro koštuvas
Gremžtukas
Matuoklis
TAURĖ:
Martinio taurė

SUDĖTIS:

Apelsinų skonio degtinė
45 ml
Raudonas vynas
30 ml
Gervuogių piure
30 ml
Citrinų sultys
15 ml
Cukraus sirupas
8 ml
Ledo kubeliai
pagal skonį
Apelsino žievelė
1 vnt.
Gervuogė
1 vnt.

PARUOŠIMAS:

  1. Cukraus sirupui pagaminti, sumaišykite 125 ml vandens 125 g cukraus, virkite tol, kol cukrus ištirps. Atšaldykit sirupą ir laikykit šaldytuve.
  2. Į plaktuvą sudėkite visus ingridientus, išskyrus gervuogę ir apelsino žievelę.
  3. Energingai plakite, kol plaktuvo sienelės pradės rasoti nuo šalčio.
  4. Nukoškite gėrimą į martinio taurę.
  5. Kokteilį puoškite gervuoge ir apelsino žievele.