Maskvos hibridas

Maskvos hibridas

Moscow mule

Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Alus
Degtinė
ĮRANKIAI:
Baro šaukštas
Matuoklis
TAURĖ:
Highball stiklinė
KILMĖS ŠALIS:
JAV

SUDĖTIS:

Degtinė
45 ml
Laimo sultys
8 ml
Angostura
2 lašai
Imbierinis alus
120 ml
Laimo griežinėlis
pagal skonį
Citrinos griežinėlis
pagal skonį
Ledo kubeliai
pagal skonį

PARUOŠIMAS:

  1. Į highball stiklinę subėrę ledukus, supilkite degtinę, laimo sultis ir angosturą.
  2. Užpilkite imbieriniu alumi.
  3. Maišykite nuo 8 iki 10 sekundžių.
  4. Į stiklinę įdėkite laimo ir citrinos griežinėlių.

PATARIMAS / INFO

Jei pageidaujate, imbierinį alų galite pakeisti imbieriniu gaiviuoju gėrimu.

1939 m. daugumai amerikiečių degtinė buvo nepažįstama. Džonas Martinas (John Martin), tuometinis Smirnoff ženklo savininkas, turėjo seniai pažįstamą draugą Džeką Morganą (Jack Morgan), kuris dirbo Los Andžele, mėgindamas amerikiečius supažindinti su anglišku imbierinio gėrimo skoniu. Abiem sekėsi sunkokai, bet sprendimą pavyko rasti drauge. Jie imbierinį gaivųjį gėrimą sumaišė su degtine ir laimo sultimis, pavadinę kokteilį Moscow Mule, tačiau kaip pats Martinas sakė, pavadinimas daug nereiškia, jis tiesiog skambėjo intriguojančiai.