Kruvinasis Cezaris

Kruvinasis Cezaris

Bloody Caesar

Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Degtinė
ĮRANKIAI:
Baro šaukštas
Matuoklis
TAURĖ:
Highball stiklinė
KILMĖS ŠALIS:
Kanada

SUDĖTIS:

Degtinė
45 ml
Konservuotos clamato sultys
120 ml
Vorčesterio padažas
5 ml
Tabaskas
3 lašai
Laimo skiltelė
1 vnt.
Salierų druska
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Jodieji pipirai
pagal skonį
Ledo kubeliai
pagal skonį
Saliero stiebas
1 vnt.

PARUOŠIMAS:

  1. Papuoškite highball stiklinės kraštelį salierų druska.
  2. Į highball stiklinę suberkite ledo kubelius, supilkite degtinę, konservuotas clamato sultis, Vorčesterio padažą, tabaską ir įdėkite laimo vaisiaus skiltelę.
  3. Gautą mišinį gerai išmaišykite baro šaukštu.
  4. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
  5. Kokteilį papuoškite saliero stiebu.

PATARIMAS / INFO

„Cezaris“, kartais vadinamas „Kruvinuoju Cezariu“ (Bloody Ceasar) – tai Kanadoje labai populiarus kokteilis, panašus į „Kruvinąją Merę“ (Bloody Mary).

„Kruvinąjį Cezarį“ 1969 metais Calgary mieste naujo italų restorano „Marco’s“ atidarymo proga sugalvojo barmenas Wakter Chell. Pradinis variantas buvo iš pomidorų sulčių ir sutrintų moliuskų, nes clamato sultys atsirado visai neseniai.

Dabartiniais laikais šis kokteilis paprastai gaminamas iš degtinės, clamato (mišinys iš pomidorų sulčių ir jūrų moliuskų sultinio), Vorčesterio padažo (padažas iš salyklinio acto, spiritinio acto, melasos, cukraus, druskos, ančiuvių, tamarindo ekstrakto, svogūnų, česnakų, prieskonių ir pagardų), aštraus pipirų padažo (Tabasco), patiekiamas su ledais aukštose taurėse ir papuošiamas saliero koteliu ir citrinos griežinėliu. Dažnai maišomas variantas be degtinės, vadinamas „Nekaltuoju Cezariu“ (Virgin Ceasar).

2000 metais „Mott“ kompanija, kuri gamina sultis ir padažus, ant Jungtinėse Amerikos Valstijose parduodamų clamato sulčių butelių, nurodydavo šio kokteilio receptą. Nuo 2002 metų „Mott’s“ pradėjo prekiauti iš anksto sumaišytais kokteiliais dvylikos uncijų buteliuose.

Gaminant „Kruvinojo Cezario“ kokteilį vienus ingredientus galima pakeisti kitais, pridėti druskos, pipirų, krienų arba citrinų sulčių, papuošti marinuotu agurku su krapais, šparaginėmis pupelėmis, kartais papuošimui naudojamos krevetės.