Kriaušinis martinis

Kriaušinis martinis

Pear martini

Degtinė
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Degtinė
ĮRANKIAI:
Plaktuvas
Grūstuvėlis
Baro koštuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Martinio taurė

SUDĖTIS:

Degtinė
60 ml
Kriaušių piure
30 ml
Obuolių sultys
30 ml
Citrinų sultys
8 ml
Cukraus sirupas
8 ml
Rozmarino šakelė
2 vnt.
Ledo kubeliai
pagal skonį
Kriaušės skiltelė
1 vnt.

PARUOŠIMAS:

  1. Cukraus sirupui pagaminti, sumaišykite 125 ml vandens 125 g cukraus, virkite tol, kol cukrus ištirps. Atšaldykit sirupą ir laikykit šaldytuve.
  2. Plaktuve, naudodami grūstuvėlį, sutrinkite rozmarino šakelę su cukraus sirupu.
  3. Suberkite ledukus, supilkite degtinę, kriaušių piure, obuolių sultis ir citrinų sultis.
  4. Energingai plakite nuo 8 iki 10 sekundžių.
  5. Nukoškite gėrimą į martinio taurę.
  6. Kokteilį puoškite rozmarino šakele ir kriauše.