Kiaušininis kokteilis

Kiaušininis kokteilis

Eggnog

Tamsusis romas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Brendis
Romas
ĮRANKIAI:
Elektrinis maišytuvas
Matuoklis
TAURĖ:
Airiškos kavos taurė

SUDĖTIS:

Tamsusis romas
30 ml
Brendis
15 ml
Kiaušinio trynys
1 vnt.
Medus
2 arbat. šaukštel.
Pienas
120 ml
Cinamonas ar muskatas
pagal skonį

PARUOŠIMAS:

  1. Į elektrinio maišytuvo indą supilkite romą, brendį, kaiušinio trynį ir medų.
  2. Maišykite iki vientisos masės.
  3. Užvirinkite pieną.
  4. Gautą mišinį ir pieną supilkite į kavos taurę.
  5. Papuoškite žiupsneliu muskato ar cinamono pasirinktinai.
  6. Galite tiekti karštą, šiltą ar atšaldytą.

PATARIMAS / INFO

1930 metais Europoje Eggnog buvo maišomas kasmet žiemos metu, ypatingai per šv. Kalėdas. Receptas kiek skyrėsi, nes tuomet nebuvo pilamas romas. Amerikiečiai pirmieji išbandė patobulinti kokteilį įpildami romo, kuris tuo metu vadinosi grogu (grog), nuo tada kokteilis ir buvo pavadintas Eggnog.