Kaipirinja

Kaipirinja

Caipirinha

Romas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Romas
ĮRANKIAI:
Baro šaukštas
Grūstuvėlis
Matuoklis
TAURĖ:
Senovinė stiklinė
KILMĖS ŠALIS:
Brazilija

SUDĖTIS:

Baltasis romas
50 ml
Laimo vaisius
1 vnt.
Cukranendrių sirupas
10 ml
Ledo kubeliai
4 vnt.

PARUOŠIMAS:

  1. Padalinkite laimo vaisių pusiau. Vieną pusę supjaustykite į keturias dalis.
  2. Laimo vaisiaus ketvirčius sudėkite į senovinę stiklinę ir sutrinkite grūstuvėliu.
  3. Suberkite smulkintus ledo kubelius ir likusius ingridientus i stiklinę.
  4. Sumaišykite, naudodami baro šaukštą.

PATARIMAS / INFO

Norėdami pasigaminti tikrąją brazilišką Kaipirinja (Brazilian Caipirinha), baltąjį romą pakeiskite kačasa (Cachaça yra braziliška degtinė, varoma iš cukranendrių). Taip pat galite romą pakeisti degtine.

Kaipirinja pirmą kartą pradėjo gaminti brazilų vergai 1800 metais. Jie kaitindavo cukranendrių sultis (garapa) ir sumaišydavo jas su kačasa bei, kad būtų skaniau, pildavo vaisių sulčių. Vienas iš kokteilių, vadinamas batida de limao, buvo gaminamas su laimo vaisiumi, kaip ir dabartinė Kaipirinja.

Šis pavadinimas kilęs iš dviejų sudurtinių žodžių: caipira, tai reiškia valstietis ir curupira - miškų demonas, pasak legendos vaidendavęsis girtiems žmonėms.