Belinis

Belinis

Bellini

Putojantis vynas
ALKOHOLINIAI GĖRIMAI:
Putojantis vynas
ĮRANKIAI:
Baro šaukštas
Matuoklis
Elektrinis maišytuvas
TAURĖ:
Tulpės formos taurė
KILMĖS ŠALIS:
Italija

SUDĖTIS:

Persikas
1 vnt.
Putojantis vynas
90 ml

PARUOŠIMAS:

  1. Nulupkite persiką.
  2. Perpjaukite persiką pusiau ir pašalinkite kauliuką.
  3. Elektriniu maišytuvu sutrinkite vaisių į piure.
  4. 45 ml persikų piurė idėkite į tulpės formos taurę.
  5. Ant viršaus lėtai pilkite putojantį vyną.
  6. Gautą mišinį gerai išmaišykite baro šaukštu.

PATARIMAS / INFO

Bellinis“ pirmą kartą buvo sumaišytas 1948 m. „Harry“ bare, Venecijoje. Savininko sūnus, Arrigo Cipriani, pavadino gėrimą renesanso dailininko, Giovanni Bellini, garbei dėl šio gėrimo rožinės-oranžinės spalvos, kurias buvo galima pastebėti jo darbuose.