Tullamore Dew 10 YO Single Malt

Taip paprastai airiškų salyklinių viskių parduotuvėse ar baruose rasite tikrai retai. Tradiciškai, salyklinius viskius gamina škotai. Tuo tarpu, airiai, viskius daugiau maišo tarpusavyje (angl Blend), naudodami kelias grūdų rūšis  ir distiliuodami skirtingais būdais. Ir, žinoma, procesą užbaigia jų išskirtinė triguba distiliacija. Todėl, jei - škotiški viskiai kiek šiurkštoko, airiški - švelnesnio skonio.

2010 metais pristatyta naujiena visame pasaulyje - Tullamore Dew 10YO Single Malt - vieno salyklo, mažiausiai 10 metų brandintas airiškas viskis.

Jau spėjęs užsirekomenduoti ekspertų ir gerbėjų tarpe viskis brandintas 4 rūšių statinėse - vienose, prieš supilant būsimąjį Tullamore Dew salyklinį viskį, buvo brandinamas burbonas, kitose Madeiros spirituotas vynas,  Porto vynas ar sausasis Oloroso cheresas. Sudėtingas brandinimas lemia sodrų vaisių aromatą, praturtintą vyšnių, vanilės, iriso ir karamėlės užuominomis. Pats skonis kiek aštrus ir kandus, kupinas vyšnių, apelsinų ir obuolių aromatų, o nežymus dilgčiojantis poskonis išlieka ilgam. Stiprumas: 40%

Oficiali svetainė: http://www.tullamoredew.com/