Sierra Milenario Extra Anejo

Tekilos istorija prasidėjo dar daugiau nei prieš 1000 metų gyvavusiose gerai išvystytose Meksikos kultūrose. Iš fermentuotų agavų sulčių buvo gaminamas saldus alkoholinis gėrimas „pulkė“ (pulque) – dievų dovana, kurio skonį ragaudavo tik šventikai ir karaliai. 16-ame amžiuje Ispanijos distiliavimo meistrai sugebėjo patobulinti pulkės skonį, ir šis gėrimas virto tekila.

Šiandien kiekvienas meksikietis yra ir Ispanijos, ir Centrinės Amerikos kultūrų nešiotojas. Tekiloje, kaip Teotichuakano Saulės ir Mėnulio piramidėje, įkūnyta meksikietiška siela. Meksikos vyriausybė saugo kultūros lobį – tekilą, kurios aukštą kokybę reglamentuoja griežtos direktyvos.

Sierra Milenario Millennial-Premium tekila.

Trigubos atrankos procesas
Millennial-Premium agavos
Iki šiol lemiamas tekilos kokybės veiksnys – agavų kokybė. Sierra tekilos gamybai naudojamos sultingiausios, „mėsingiausios“ agavos. Siekiant užtikrinti puikią kokybę, buvo sukurtas trigubos Sierra Milenario agavų atrankos metodas.

1 atrankos lygis: Millennial-Premium laukai
Pirmas atrankos lygis – išrenkami Millennial-Premium laukai. Jalisco regiono aukštumoje yra specialiai Sierra Milenario agavoms skirti Grand-Cru laukai. Be to, kad jie išsidėsto aukštumoje, laukai pasižymi labai daug mineralinių medžiagų turinčiais raudonaisiais dirvožemiais, dideliu saulės šviesos kiekiu bei individualia vertinga jimadores (agavų augintojų) patirtimi, kurie visas savo žinias šimtmečiais perduoda iš kartos į kartą. Sierra Milenario Blanko tekilai agavos auginamos tik nuosavuose Sierra laukuose, esančiuose Atotonilco žemdirbystės regione, 2000 m virš jūros lygio.

2 atrankos lygis: Millennial-Premium daigai
Antrame atrankos lygyje išrenkami tik geriausios jaunos agavos. Mūsų jimadores augina agavas iki dvylikos metų be technikos pagalbos, vadovaudamiesi tik gamtos dėsniais. Derlius nuimamas, tik vaisiams visiškai prinokus.

3 atrankos lygis: Millennial-Premium agavos
Trečiame atrankos lygyje išrenkamos tik Millennial-Premium agavos, naudojamos Sierra Milenario gamybai. Tai tam tikromis sąlygomis puikiai išaugusios agavos, kurių sudėtyje yra labai daug cukraus. Ką tik nuskintos Millennial-Premium agavos nuosavais sunkvežimiais vežamos į Gvadalacharos (Guadalajara) Destiler?as Sierra Unidas distiliavimo gamyklas, kuriose jos iš karto perdirbamos.

Pirmo švelnaus presavimo agavų sultys
Millennial-Premium agavų sultys
Sierra Milenario gamybai naudojamos tik geriausios Millennial-Premium agavų sultys. Atliekant labai švelnų pirmą ir vienintelį presavimą, išsaugomi plonyčiai agavų vaisių plaukeliai (išsaugomas agavų vaisių minkštimas). Sierra Milenario suteikia Millennial-Premium agavų sultims savotišką gaivų ir tobulą prinokusių agavų skonį.

Žemos temperatūros distiliavimas variniuose distiliavimo kubiluose
Millennial-Premium distiliavimas
Destilerias Sierra Unidas distiliavimo gamyklos viso gamybos proceso metu derina tradicinius klasikinius metodus su šiuolaikine technine įranga ir aukštos profesinės kvalifikacijos specialistų darbu. Millennial-Premium agavų sulčių fermentavimui naudojamos mielių kultūros auginamos moderniose distiliavimo gamyklų laboratorijose. Būdamos viena stambiausių Meksikos distiliavimo gamyklų, netaikome ir ateityje neketiname taikyti paplitusio distiliacijos kolonose metodo. Taikant tradicinio ir labai švelnaus žemos temperatūros distiliavimo variniuose kubiluose metodą, išsaugomos visos, net subtiliausios agavų skonio medžiagos. Būdama 41,5% stiprumo, Sierra Milenario tekila optimaliai atitinka aukščiausius reikalavimus.

Millennial-Premium Extra A?ejo brandinama atvirai, stačiose bekočio ąžuolo statinėse
Ypatingas kontinentalus klimatas ir Gvadalacharos aukštis pagreitina sandėliuose saugomos Sierra produkcijos brandinimo procesą. Extra A?ejo kategorijos tekila turi būti išlaikoma sandėlyje trejus metus. Siera Milenario Extra A?ejo tekila tobulinama, ją brandinant mažiausiai ketverius metus distiliavimo gamyklos ūkyje. Atviras brandinimas iš JAV importuotose bekočio ąžuolo statinėse užtikrina optimalią oro cirkuliaciją. Ypatingų Sierra distiliavimo gamyklos aplinkos veiksnių visuma – būtina sąlyga tauriausioms skonio natoms pasireikšti brandinimo metu.

Sierra Milenario Extra A?ejo tekila
• 100% Millennial-Premium agavos
• trigubos atrankos procesas
• pirmo švelnaus presavimo agavų sultys
• žemos temperatūros distiliavimas tradiciniuose variniuose distiliavimo kubiluose
• atviras brandinimas mažiausiai ketverius metus stačiose rinktinio ąžuolo statinėse
• 41,5% stiprumas

SPALVA: sodri auksinė gintaro
AROMATAS: švelnus ir gilus, medaus, agavos sulčių ir vanilės aromatai. Agavos vaisiaus ir subtilios karamelės natos
SKONIS: švelnus ir lengvas pirmas pojūtis atsiskleidžia vidutinišku ir pilnu skoniu su karamelės, skrudintų tropinių vaisių prieskoniu
Poskonis: elegantiškas, ilgai trunkantis ir sodrus.

Oficiali svetainė: http://www.sierratequila.com/