Patron Anejo

„Patron" yra Nr. 1 Ultra Premium tekila pasaulyje. Niekur kitur pasaulyje, o tik aukštai Jalisco kalnuose, Meksikoje yra regionas, kuriame yra tobulos klimato ir dirvos sąlygos mėlynajai agavai (angl.: Weber Tequilana Blue Agave) augti. Čia puikiai subręsta saldžiausi agavų vaisiai, iš kurių yra gaminama išskirtinė tekila. Pasaulyje yra šimtai agavos vaisių rūšių, bet tikra tekila gali būti gaminama tik iš mėlynosios agavos vaisių. „Patron" tekila yra  gaminama iš 100% mėlynosios Weber agavos. Kaip ir geriausių pasaulyje vynų vynuogės turi pasižymėti tobulu rūgštingumu ir cukraus balansu, taip ir agavų skonis turi būti susibalansavęs prieš nuimant derlių. Agavos vaisiui subręsti prireikia nuo 6 iki 8 metų.

„Patron" tekilos yra gaminamos tradiciniu rankų darbo metodu, mažomis partijomis, nedidelėje distilerijoje. Po derliaus nuėmimo tik geriausi vaisiai yra itin kruopščiai atrenkami, nuo jų nuvalomi lapai, paliekama tik vaisiaus šerdis, vadinama „pina". Kai kurios"pinos" sveria net iki 90kg! Tiesiai iš laukų jos dar šviežios yra atvežamos į distileriją, kur rankomis susmulkinamos ir atsakingai 72 valandas kaitinamos tradicinėse mūrinėse krosnyse. Šio proceso metu krakmolas vaisiuose virsta cukrumi, kuris yra tekilos pagrindas. Išgarintos agavos smulkinamos. Patron naudoja amžių senumo smulkinimo technologiją didelėmis girnomis, po ko išgaunamas saldus, daug fruktozės turintis sirupas, tinkamas fermentuoti. Fermentacijos metų vaisių struktūra ir jų nepakartojamos savybės suteikia būsimai tekilai unikalų ir lengvą skonį. Po fermentacijos skystis yra du kartus distiliuojamas ir taip gaunama jauna tekila, kuri supilama į mažas balto ąžuolo statines ir jose laikoma ne trumpiau nei 12 mėnesių, kad iš jų įgautų aukso spalvą bei sodresnį, labiau išlaikytą skonį. Po brandinimo gauta „Patron Anejo" tekila keliauja į rankomis pagamintus butelius. Kiekvienas „Patron" tekilos butelis yra unikalus ir vienintelis, turintis savo numerį - tokio pačio niekur kitur pasaulyje nesurasite.

Įgudę Patron meistrai pasitelkę ilgametę patirtį ir tobulus įgūdžius sukuria pasaulyje pripažintą ir visų vertinamą Ultra Premium klasės produktą. Šios tekilos kūrimo procese dalyvauja 30 žmonių, kur kiekvieno prisilietimas atneša ženklų ir nepamirštamą šios tekilos išskirtinumą.

„Patron Anejo" - tai išpuoselėtas tekilos kupažas, kurio brandinimas vyksta unikaliu būdu. Kaip ir aukščiausios klasės raudonųjų vynų gamyboje, taip ir čia tekilos maišymas priklauso nuo derliaus ypatumų - gamyba turi būti pritaikoma prie kiekvienų metų derliaus, tam, kad skonis nekistų. Kupažo metu yra parodomas ypatingas dėmesys ir atsidavimas šiai tekilai. Visos „Patron Anejo" tekilos yra laikomos nedidelėse balto ąžuolo statinėse ne mažiau nei 12 mėnesių. Brandinimo procesą itin akylai stebi  šio amato specialistai, kurie garantuoja tikslų brandinimo periodą, tiesiogiai įtakojantį šios tekilos skonį, kvapą ir išvaizdą. Stiprumas: 40%.

Oficiali svetainė: http://patrontequila.com/