Martini Extra Dry
Didžiulio tarptautinio pripažinimo susilaukęs Martini Extra Dry vermutas pasirodė pirmąją Naujųjų 1900-ųjų Metų dieną. Šiaudų spalvos aštraus aromato, kuriame pasireiškia avietės, citrinos ir iriso pustoniai. Šis aromatingas vermutas yra sausas nebūdamas kartus, pagamintas iš baltojo vyno, dėl to aromatas atsiskleidžia taurėje. Elegantiškasis Martini Dry gali būti geriamas vienas, atšaldytas ledukais, su citrinos skiltele arba tiesiog juodąja alyvuoge. Tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti, pasiūlysime kelis kokteilių receptus.
Nėra labiau išdiskutuoto dalyko kaip tobulo Martini kokteilio sumaišymas - net prieš tai, kai ponas Bondas pradėjo "suplakto, ne sumaišyto" madą. Susipažinkime su tiesa: yra tik vienas kelias sukurti tikrą Martini kokteilį - tai Martini Bianco, Rosso, Rose ar Extra Dry vermutas. Vermutas atsirado apie 1700 metus; XIX ir XX amžiuje jis susilaukė nepaprasto populiarumo. Atsižvelgiant į XIX a. vis augantį vermuto populiarumą, 1847m. vermuto istorijoje įsižiebė nauja žvaigždė - buvo įsteigta Martini&Rossi, kompanija, sukūrusi nepakartojamą Martini receptą, ištobulinusi jį bei išlaikiusi pasaulinį pripažinimą iki šių dienų. Atidžiau pažvelgę į Martini & Rossi istoriją, atrasime daugiau nei 130 metų šeimos, kompanijos ir prekinio ženklo istoriją, įtakojusią viso pasaulio kokteilių kultūrą, grafinį meną, filmus, lenktynių sportą ir kitas sritis. Stiprumas: 18%.
Oficiali svetainė: http://www.martini.com/