Amarula

Zimbabvės grietinėlės likeris su raugintų afrikinių kietrių vaisių distiliatu. Kietris - įspūdingas medis, vedantis į slyvas panašius vaisius, kaulavaisius. Vaisiai valgomi nulupus odelę, labai vertinami, sultingi, turi aštuoniskart daugiau vitamino C už apelsinus. Amarula likeris siūlo patrauklių egzotinių prieskonių rinkinį - karamelės, šokolado ir vanilės. Amarula likeris pirmą kartą buvo pradėtas prekiauti Pietų Afrikoje 1983 metų rugsėjį, bet dėl puikaus savo skonio ir ekspertų įvertinimo greitai išplito po visą pasaulį. Dabar šis puikus grietinėlės likeris rinkoje nusileidžia tik Bailey's Irish Cream. 2006 metų San Francisko pasauliniame alkoholinių gėrimų konkurse (2006 San Francisco World’s Spirit Competition) Amarula likeris apdovanotas aukso medaliu ir pripažintas geriausiu metų likeriu.

Afrikos drambliai garsėja savo pomiegiu valgyti kietrio medžio vaisius, tikriausiai, tai įkvepė gamintojus ant gėrimo etiketės pavaizduotį šį Afrikos gyvūną, kurio išsaugojimui kompanija skiria dalį savo pelno. Stiprumas: 17% Kilmės šalis: Pietu Afrika.

Oficiali svetainė: http://www.amarula.com