Martini Rosso
Martini Rosso yra pats pirmasis kompanijos vermutas, pagamintas dar 1863 metais, taigi Rosso buvo vienintelė vermuto rūšis, egzistavusi XIX amžiuje. Ryškesnio skonio nei Bianco, Martini Rosso vermutas turi ryškiai sudėtyje juntamą žolelių buvimą. Gintaro rausvumo spalva gaunama tradicinės karamelės dėka. Martini Rosso - tai puikus aperityvas, pateikiamas vienas, su ledu bei skiltele citrinos. Tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti, siūlome kelis populiarus kokteilius su Martini Rosso.
Nėra labiau išdiskutuoto dalyko kaip tobulo Martini kokteilio sumaišymas - net prieš tai, kai ponas Bondas pradėjo "suplakto, ne sumaišyto" madą. Susipažinkime su tiesa: yra tik vienas kelias sukurti tikrą Martini kokteilį - tai Martini Bianco, Rosso, Rose ar Extra Dry vermutas. Vermutas atsirado apie 1700 metus; XIX ir XX amžiuje jis susilaukė nepaprasto populiarumo. Atsižvelgiant į XIX a. vis augantį vermuto populiarumą, 1847m. vermuto istorijoje įsižiebė nauja žvaigždė - buvo įsteigta Martini&Rossi, kompanija, sukūrusi nepakartojamą Martini receptą, ištobulinusi jį bei išlaikiusi pasaulinį pripažinimą iki šių dienų. Atidžiau pažvelgę į Martini & Rossi istoriją, atrasime daugiau nei 130 metų šeimos, kompanijos ir prekinio ženklo istoriją, įtakojusią viso pasaulio kokteilių kultūrą, grafinį meną, filmus, lenktynių sportą ir kitas sritis. Stiprumas: 16%.
Oficiali svetainė: http://www.martini.com/