Geras kokteilis – barmeno garbės reikalas. Profesionalo patarimai pradedantiems barmenams

  Pakvietėte draugų į vakarėlį penktadienio vakarą? Koks vakarėlis be gundančių gėrimų? Juk norite, kad jie atrodytų puikiai? Siūlome Jums keletą naudingų patarimų, kaip profesionaliai juos paruošti ir patiekti svečiams.

  

  Pasikliaukite mumis – pagarsėsite kaip nuostabūs vakarėlių organizatoriai.

 

  • Gaminant maišytuosius gėrimus būtina laikytis švaros. Kiekvieną kartą suplakus gėrimą būtina išplauti visus naudotus įrankius ir indus: plaktuvę, stiklinę, sietelį ir šaukštą.
  • Vaisius ar ledo gabalėlius įdedame žnyplėmis arba baro šakute. Niekada to nedaryti pirštais!
  • Stiklus galima atšaldyti tam tikrą laiką juos palaikius šaldytuve, kad apšerkšnytų arba įmetus ledo gabalėlių.
  • Vaisiais arba citrusinių vaisių žievelėmis papuoštus gėrimus reikia patiekti su padėkliuku arba mažute servetėle, kad būtų kur padėti vaisių kauliukus arba ir visas gėrimo puošmenas.
  • Pagal tarptautines taisykles trumpai geriamų gėrimų (shortdrinks) kiekis neturi viršyti 80 ml, o ilgai geriamų gėrimų (longdrinks) - 250 ml.
  • Putojantieji vynai, mineraliniai vandenys, sultys ir gazuotieji vandenys laikomi šaldytuve.
  • Putojantieji vynai, mineraliniai vandenys ir gazuotieji vandenys pilami į kokteilius paskutiniai, kokteiliai su šiais gėrimais neplakami.
  • Puošti stiklus, aromatizuoti gėrimus reikia tiktai šviežiais ir chemikalais neapipurkštais vaisiais bei uogomis. Prieš vartojimą juos būtina nuplauti. Si Ilgai geriami gėrimai patiekiami su šiaudeliais ir maišikliukais.
  • Kai receptūroje nurodyta „kokteilio taurė", galima naudoti klasikinę kokteilio taurelę, o taip pat ir plokščią kokteilio taurę; žodžiu, galima laisvai pasirinkti.
  • Punšo, kriušono ir pakaitinto vyno receptūrose kai kurių komponentų mato vienetas yra butelis; reikia turėti galvoje 750 ml gėrimo butelį (iš esmės kalbama apie vyną).
  • Dauguma gėrimų atšaldomi ledu, o paskui perpilami - jau be ledo - į stiklinę (taurę), į kurią prieš tai įmetama keletas ledo gabalėlių. Tada gėrimas išlieka šaltas ir nepavandenija. Tokiu atveju receptuose pateikiama įprasta informacija: perpilti į indą su ledu arba dar smulkiau - perpilti į indą, kuriame iš anksto įdėta ledo gabaliukų.
  • Apelsinų ir citrinų griežinėliai kokteiliams puošti neturi būti per ploni.
  • Kiekvienas maišytas gėrimas gaminamas pagal apskaičiuotą standartinę. receptūrą.
  • Receptūroje nurodomi šie duomenys: gėrimo pavadinimas, komponentai ir jų masė cl, pagaminimo būdas, taurė, puošimas. Plaktuvėje maišomi gėrimai, kurie susideda iš sunkiai susimaišančių komponentų, kaip, pvz, grietinėlė, vaisių sultys, sirupai, likeriai, kiaušiniai.
  • Maišymo stiklinaitėje maišomi gėrimai, susidedantys daugiausia iš skaidrių alkoholinių gėrimų.
  • Kliento taurėje ruošiami sluoksniuoti kokteiliai ir kokteiliai su putojančiais gėrimais.
  • Maišant mažuosius kokteilius maišymo stiklinaitėje, vartojami stambūs ledo kubeliai, o didžiuosius kokteilius plaktuvėje - maži ledo kubeliai.
  • Maišyti gėrimai gaminami tokia eile:pigus komponentas, brangus komponentas.Laiku pastebėjus klaidą, bus mažesnis nuostolis.
  • Matuojant gėrimus, menzūra pastatoma ant baro prekystalio, kad stovėtų lygiai ir būtų teisingai pamatuota.
  • Prieš matuojant tirštus gėrimus, matuoklį suvilgykite vandeniu, tai turėsite mažiau nuostolių.
  • Gamindami kokteilius su pienu, grietinėle ar kremlikeriais, venkite rūgščių komponentų.
  • Kokteiliams gaminti rinkitės ne daugiau penkių komponentų.

TAIP PAT SKAITYKITE: